העריסל ככלי עזר התפתחותי וככלי טיפוליקנה עכשיו

לעירסול, לנדנוד ולמגע חשיבות רבה לתהליך הגדילה וההתפתחות הן ברמה הרגשית והן ברמה הסנסו-מוטורית. העריסל הנו אביזר

התפתחותי המאפשר וויסות חושי ועיבוד תחושתי.

 

חשיבות תנוחת העירסול:

תינוקות שוהים ברחם בתנוחה עוברית, מעורסלים. העריסל מאפשר להמשיך ולהיות מעורסלים גם מחוץ לרחם, להרפות את השרירים ולהיות רגועים גם מבחינה פיזיולוגית. תנוחת עירסול שומרת על תנועתיות עמוד השדרה ומשפרת מיומנויות מוטוריות עתידיות. העhרסול מרגיע ומקל על הירדמות.

 

מתן משמעות קוגניטיבית ורגשית לגירויי:

חווית העירסול היא מעין חזרה למחוזות הראשוניים – חיבוק האם כמו בעיקרון הרצף, ההמשכיות הטבעית של חווית העירסול תורמת  ותנועת הנדנוד, מקנות שלווה ויציבות, רוגע וביטחון. כמו בעיקרון הרצף, ההמשכיות הטבעית של חווית העירסול תורמת לפיתוח אינטליגנציה רגשית.

 

הערסל ככלי עבודה על אינטגרציה סנסורית:

מערכת פרופריוצפטיבית: תחושה עמוקה, עצמות, גידים, מודעות תת

מערכת וסטיבולרית: מבנים באוזן הפנימית המבחינים בין תחושות התנועה, תפקידם חשוב בשמירה על שיווי משקל, יציבה והתמצאות במרחב.

מערכת טקטילית: תחושה שטחית מישושית.

 

פיתוח מערכת שווי משקל – תנועה מרחבית:

שווי משקל מתחיל להתפתח מגיל 0.

מערכת שווי המשקל היא אחת המערכות החשובות והיסודיות שלכל תנועה שתינוק חווה מהלידה, כשהראש נע במרחב, מגרה את איבר שווי המשקל באוזן ומשפר את תפקודו. למעשה כל כיוון של תנועה נותן גירוי שונה למערכות הסנסו-מוטוריות. התנועה שתינוק מקבל דרך שהיה בערסל תוכל לסייע לו בהתמצאות במרחב בהמשך חייו.

 

שיטות טיפול התומכות בעירסול:

שהיה בערסל תוכל לסייע לו בהתמצאות במרחב בהמשך חייו. גישת אינטגרציה חושית, דיאטה סנסורית, גישה נוירו-התפתחותית תפקודית, שיטת אלבויים, צעד ראשון, שיטת וורדי וגישות טיפול נוספות.

שי זילברבוש מנהל ”צעד ראשון“ ליווי התפתחותי מדגיש שתנוחת העירסול היא הכרחית וקריטית להתפתחות תקינה של התינוק.

 

מה הערסול עושה בעצם?

”הערסול מאפשר לנו להעניק לתינוק כניסה הדרגתית ובטוחה לעולם. תחושת הביטחון הזו חשובה לאורך התפתחות התינוק. בתנוחת העירסול התינוק נמצא בהרפיה מוחלטת, כל השרירים שלו רפויים. בכל תנוחה אחרת התינוק צריך להתאמץ כדי לייצב את עצמו ולהפעיל שרירים רבים. בתנוחה המערסלת הוא מרפה לחלוטין את עצמו, נמצא בתחושה של ציפה, בדיוק כמו שצפים באמבטיית מלח או בשכיבה בערסל“. תינוקות שמרפים את האחיזה בדרך כלל נרדמים. בנוסף הערסול תמיד מלווה בחוויה חושית, כמו תנועה וקול של ההורה.

 

 

נגישות
Call Now Buttonהתקשרו